Moderno oblikovan vrtni namještaj GLOSTER s engleskom tradicijom.

GLOSTER je jedan od najstarijih proizvođača luksuznog vrtnog namještaja. Tradiciju čuva preko 60 godina. GLOSTER je brend koji u osnovi proizlazi iz klasičnog engleskog okruženja. Početna proizvodnja klasičnog vrtnog namještaja promjenila se prihvaćanjem modernog dizajna. GLOSTER ne samo da slijedi utjecaj dizajna i tehnologije, već u svojim novim proizvodima ide i korak dalje te njima stvara nove smjernice i pomiče granice dizajna.

Vrtni namještaj GLOSTER, sinonim je povezanosti klasičnog engleskog vrtnog namještaja i modernog dizajna, kojeg GLOSTER predstavlja već desetljećima. Iako je u današnje vrijeme tvrtka smještena u Njemačkoj, to nije promjenilo njihov karakter, te još uvijek stvara vrtni namjštaj na svoj poseban način.

Luksuzni vrtni namještaj GLOSTER na prvi pogled karakterizira nekakva prikrivena robustnost i očita elegancija. To se može smatrati posljedicom prirodne lakoće upotrijebljenih materijala. Proizvodi objedinjuju otporne i čvrste materijale, te lagan i prozračan dizajn i izrada.

GLOSTER kontinuirano upotrebljava nove inovativne tehnologije obrade materijala.

Značajke vrtnog namještaja GLOSTER je upotreba na izgled težih materijala, premazanog aluminija, nehrđajućeg čelika u kombinaciji s manjom upotrebom tikovine, različitih tekstilnih materijala ili pletiva. Istaknuta je minimalna upotreba materijala koja proizvodima pruža posebnu lakoću. Može se reći kako kod GLOSTER vrtnog namještaja forma slijedi funkciju jer proizodi ne sadržavaju suvišne dijelove. Objedinjenje modernog dizajna i novih tehnologija obrade materijala, koje upotrebljava GLOSTER, nam neprestano donosi nove zanimljive proizvode.

U današnje vrijeme GLOSTER stvara proizvode u potpuno drugačijem svijetu, ali jedna stvar uvijek ostaje ista – naglasak na kvalitetu i izradu najboljeg vrtnog namještaja.

Gloster pomiče granice dizajna.