Ležaljke

Vrhunski dizajnirane, moderne ili ležaljke s tradicionalnim dodirom, od izabranih kvalitenih materijala za ugodno opuštanje u hladu ili na suncu, na vrtu ili terasi, uz bazen ili na plaži.


Ležaljke su namijenjene za odmor i opuštanje kod kuće na terasi,, u vrtu ili drugdje gdje provodimo svoje slobodno vrijeme i odmaramo. Na moru na plaži, u hotelu na terasi ili uz bazen. Od ležaljki očekujemo udobnost, dugotrajnu upotrebu i zadovoljstvo njihovom funkcionalnošću i estetskim dizajnom. Iz širokog izbora ekskluzivnih ležaljka, možemo naći model(e) koji će zadovoljiti naše potrebe i očekivanja.

UDOBNOST, FUNKCIONALNOST, ESTETIKA I KVALITETA LEŽALJKA

Ležaljke koristimo isključivo za opuštanje i odmor u ugodnom okruženju. Iz tog je razloga udobnost ključna karakteristika, te nam ležaljka mora omogućiti način korištenja koji će nam najviše odgovarati. Na ležaljci s odgovarajućom visinom, podesivim naslonom, jednostavnim premještanjem, udobnim ležištem i ugodnim jastukom provodit ćemo svoje slobodno vrijeme s užitkom. Ako je uz to ležaljka estetski dizajnirana i izrađena od kvalitetnih i izdržljivih materijala, pružit će nam ugodne osjećaje i zadovoljstvo prilikom svakog korištenja.


Opuštanje doma na vrtu, uz bazen, u hotelu ili na plaži


Izbor ležaljka najviše kvalitete vrlo je širok. Veliku slobodu pri dizajniranju luksuznih ležaljka dizajnerima omogućava izbor najkvalitetnijih materijala i tehnologije za njihovu izradu. Estetika, funkcionalnost i kvaliteta, važnije su karakteristike od same cijene završnog proizvoda. Dizajneri za izradu ležaljka kombiniraju različite kombinacije materijala.

Tikovina, nehrđajuću čelik i bojan aluminij upotrebljavaju se za izradu okvira i važnih opterećenijih dijelova ležaljka. Pletivo s otpornim i UV zaštićenim vlaknima ili poliolefinske pletivo, te sintetičke mrežaste tkanine upotrebljavaju se za izradu ležišta. Kod ležaljka s ležištima od tikovine ili pletiva koriste se udobni, deblji i mekani jastici prilagođeni za vanjsku upotrebu, dok su za ostala ležišta prikladni i tanji jastuci.

Svi metalni djelovi ležaljka su detaljno obrađeni, te po potrebi dodatno žaštićeni galvanskom obradom ili prašnim lakiranjem. Konstrukcija okvira izrađena je da sa sigurnošću može podnijeti predviđena opterećenja. Kod luksuznih ležaljka nmišta nije prepušteno slučaju, njihova kvaliteta vidljiva je u svim detaljima. Svi najpriznatiji proizođači ležaljka i vrtnog namještaja, DEDON, GLOSTER, ROYAL BOTANIA, TRIBU, RODA, MANUTTI i BARLOW TYRIE su bez izuzetka poznati po najvišoj kvaliteti bez iznimaka.

Ležaljke možemo bez ograničenja ostaviti vani tokom cijele godine jer će izdržati sve vremenske uvjete. Ne zahtjevaju posebno održavanje u tom slučaju. U slučaju da se u zimskom razdoblju ne koriste duže vrijeme, mogu se prekriti originalim presvlakom , te time spriječimo nakupljanje nečistoće iz okruženja i izbjegavamo dodatno čišćenje. Po potrebi se mogu koristiti i posebni proizvodi za čišćenje koje nude proizvođači za pojedine materijale.

Kako izabrati ležaljku?

Ako želimo ležaljku koju namjeravamo upotrebljavati sa zadovoljstvom dugo vremena, KVALITETA je od presudne važnosti. Odluka o kupnji ležaljke jednog od priznatih proizvođača luksuznog vrtnog namještaja je uvijek dobar izbor. Očekivanja će tom odlukom biti ispunjena s mnogo većom vjerodostojnošću. Luksuzni vrtni namještaj je također trajno dobro, koje će nas dugo vremena zadovoljavati i razveseljavati svojim dizajnom i estetskom vrijednošću. Viša cijena je kod takvog izbora manje važnja, te je posve opravdana dugogodišnjem razdoblju korištenja i zadovoljstvom.

  • Ležaljku uvijek odabiremo za SEBE. Sami možemo najbolje procijeniti kakva ležaljka će najbolje ispuniti naša očekivanja jer ćemo je koristiti na sebi svojstven način. Prilikom odabira lježaljke pojašnjenja i stručni savjeti mogu Vam pomoći ne previdjeti neke važne pojedinosti.
  • DIZAJN ležaljke mora biti usklađen s prostorom u kojem će se koristiti, te prije svega mora odgovarati načinu na kojem planirate ležati na njoj. Estetska usavršenost izabrane ležaljke dodatno će vam povećati prijatan ugođaj prilikom svakog korištenja.
  • MATERIJALI od kojih su ležaljke izrađene prilagođeni su njihovom dizajnu i upotrebi u vanjskom okruženu.
    Vjerujte svojoj intuiciji i odaberite ležaljku koja će vam biti ugodna na dodir i opip. Ležaljke koje imaju ugrađenu tikovinu u pojedine dijelove, vrlo se dobro uklapaju u skoro svaki prostor. Moderni materijali, metal i pletivo, uobičajeno se bolje uklope u moderno dizajnirane životne prostore. Izaberite materijale ležaljke i jastuka koji vam stvaraju ugodne osjećaje.

Različite izvedbe ležaljka

Standardna izvedba ležaljke omogućuje ležanje i sjedenjes različitim podešavanjem nagiba naslona za leđa. Ležaljke su se razvile iz jednostavnih klasičnih složivih ležaljka »deck chair« koje su krasile palube prekooceanskih brodova.Izvorni dizajn ovih ležaljke još je uvijek prisutan, dok proizvođači razvijaju nove moderne modele.

Drvene ležaljke izrađene su od tikovine radi trajnosti drva, te su među traženijim modelima. Izrađeni su po nacrtima poznatih arhitekata, te mogu biti klasičnog i modernog izgleda.

Pletene ležaljke izrađene su od sintetičkih materijala različite boje, te omogućavaju dizajn mekih linija i ležećih površina.

Metalne ležaljke izrađene su od nehrđajućeg čelika ili aluminija. U kombinaciji s drvom ili sintetičkom mrežicom raznih boja, nastaju zanimljive moderne inačice ležaljka.

Potreba za većom udobnošću prilikom izležavanja na vrtu ili terasi pridonjela je razvoju višenamjenskim i većih ležaljka na koje s emože smjestiti više osoba. Pojavili su se pravi vrtni kreveti različitih veličina i oblika, koji imaju ugrađenu zaštitu od sunca.

Moderni oblik ležaljkeMERIDIENNE nudi više načina korištenja, sjedenje, odmaranje i ležanje. Može biti simetričnog ili asimetričnong oblika. Asimetrične meridienne ležaljke nude zanimljivo kombiniranje lijevih i desnih modela u veće konfiguracije.

Zasigno ćete naći odličnu ležaljku za opuštanje na suncu ili u hladu, koju ćete s veseljem koristiti na vrtu ili terasi, pored bazena ili na plaži.

Ako želite saznati više o ležaljkama slobodno nas POSJETITE, a na Vaš
poslat ćemo Vam PREZENTACIJU ležaljka koje odgovaraju vašim željama i potrebama.

GALERIJA IZABRANIH LUKSUZNIH LEŽALJKA