U VRTU KAO DOMA

 

»Boraviti VANI« postala je potreba gotovo svakog suvremenog čovjeka. Od svakodnevnog užurbanog stila života želimo se odmaknuti u prostor koji pruža mogućnost opuštanja, stvara maksimalan osjećaj ugode i odiše mnoštvom zelenila.

Današnji koncept gradnje i uređenja podrazumijeva brisanje granica između UNUTARNJEG i VANJSKOG prostora. Interijer je sada moguće preseliti i u vanjštinu bez straha od nepovoljnih vremenskih utjecaja. Novi trendovi oblikovanja okreću se u smjeru vizije »godišnjeg odmora u svojem vrtu«. Sve to, vrtnom namještaju i vrtnoj opremi, daje još veći značaj.

BORAVAK NA ZRAKU

 

Boravak na terasi ili u vrtu više nije ograničen samo na ljetne dane okupane suncem. Gradnja novih modernih kuća slijedi upravo taj trend, te time omogućava premještanje kućnog ambijenta u onaj vanjski. Granice između unutrašnjosti i vanjštine, In i OUT, sve se više gube, a otvorenost prostora ponovno povezuje čovjeka s prirodom. Nekada je takav stil gradnje bio privilegiranog značaja, no danas je dostupan svakome i sve je poželjniji.

DEDON -Uređenje terase s bazenom za odmaranje i druženje

Uvjete za uživanje možemo si stvoriti i u već postojećim objektima i vrtovima. No, pritom nam je neophodna ideja za inovativno oblikovanje. Potrebni su također i proizvodi visoke kvalitete, s obzirom da uz svu tu užurbanost, nemamo previše vremena ni volje za bavljenje kompliciranim održavanjem ili zamjenom nakon kratkog roka korištenja.

Granice između uređenja interijera i eksterijera više ne postoje!

U našem eksperimentalnom salonu P.D. Studio možete pronaći proizvode koji donosi luksuz i u vaš dom, te zadovoljavaju i najviše kriterije!

 

 

LUKSUZNI VRTNI NAMJEŠTAJ

 

Vrtni namještaj kupujemo sebi i svojoj obitelji, skladno s vlastitim potrebama i željama. Pri kupnji je zato bitno sjetiti se da ćemo isti taj namještaj koristiti dugo, a njegova će glavna svrha biti uveseljavati nas i pružati nam maksimalan komfor. Kvalitetna oprema vanjskog prostora ne samo da omogućava udobnost, već daje i veću vrijednost cjelokupnom ambijentu.

MANUTTI – Blagovaonica na osunčanom dijelu terase veseli nas svakog proljeća i jeseni

 

 

HLAD I ZAŠTITA OD SVIH VREMENSKIH UVJETA

 

Zaštita od sunca neophodna je tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Boravak u hladovini svakako je ugodniji, a sam hlad snižava temperaturu prostora i opreme. Zbog toga je pravilan izbor suncobrana od iznimne važnosti, te je pri samom biranju istoga bitno imati na umu prostor kojem ga prilagođavamo. S odgovarajućim suncobranima brzo i jednostavno možemo rashladiti svaki prostor, a njegovim dodatnim mogućnostima zadovoljiti sve ostale potrebe.

Za veće dvorište potreban je i veći suncobran. Obično je takav fiksiran na jednome mjestu, zbog čega je za njegovo postavljanje potrebno adekvatno planiranje kako bi imali hlad tamo gdje je zaista potreban.

Ukoliko želite atraktivniji izgled svoje vanjske oaze, lako ga možete postići ugradnjom vrtnih jedra koji osim luksuznog izgleda nude i odlično funkcionalno rješenje.

A za one na vjetrovitom i hladnijem području tu su i pergotende s pomičnim krovom, te bioklimatske pergole s pomičnim lamelama. Zahtjevnije su konstrukcije, no osim hlada pružaju i zaštitu od nepovoljnih vremenskih utjecaja.

ROYAL BOTANIA -Sjedeća vrtna garnitura na terasi s bazenom i suncobranima

 

 

LEŽALJKE I VRTNI KREVETI

 

Pri izboru odgovarajućih ležaljki, udobnost predstavlja najprioritetniji kriterij. No, odgovarajuća visina, pomična poleđina i jednostavno premještanje tri su dodatna faktora koja moraju biti zadovoljena za potpuni užitak. A što je s ležaljkama postavljeni uz bazen? One su ispostavljene agresivnom kloru za kojeg dobro znamo da može biti uzrok njihovog preuranjenog propadanja. To je ujedno i razlog zbog kojeg pri izboru, osim na osnovne karakteristike, moramo pripaziti i na odgovarajuću vrstu materijala. Za tu svrhu postoje materijali otporni na sve vremenske uvjete.

Jednako vrijedi i za vrtne krevete koji su nezamislivi bez udobnih jastuka. Njihove suvremene konstrukcije različitih oblika u svima izazivaju oduševljenje, a jastuci od nepropusnih i najfinijih materijala omogućavaju bezbrižno izležavanje na njima – bilo kada i bilo gdje.

Za one zahtjevnije, tu su i ležaljke s ugrađenim suncobranom.

TRIBÙ – Blagovaonica i ležaljke u vrtu pored bazena s lijepim pogledom

ROYAL BOTANIA – Luksuzna viseća ležaljka s ugrađenom tendom

 

 

VRTNE VAZE

 

VRTNE VAZE, ukrasne lonce i posude koristimo za dekoraciju, ograđivanje prostora ili stvaranje hlada. Zelenilo prostoru daje ugodniji štih i stvara osjećaj povezanosti s prirodom. Vrtne vaze od prirodne gline same po sebi predstavljaju umjetničko djelo, te tako osim funkcionalne uloge ispunjavaju i onu estetsku. Posebno se u tome ističu velike vaze koje mogu biti postavljene samostalno ili u nizu. Gdje god da su pozicionirane, ostavljaju snažan dojam na svakog prolaznika i uveseljavaju pri samom pogledu u njih.

ATELIER VIERKANT – Velike vrtne vaze omogućavaju sadnju visokog raslinja

 

 

VRTNA OGNJIŠTA

 

Vrtno ognjište nas pri ugodnim večernjim druženjima s omiljenima zbližava i nadahnjuje. Uz njega se uvijek rado okupljamo. Nekada samo zbog osjećaja topline koji pruža, a nekada i iz drugih razloga. S nekoliko dodatnih elemenata vrtno ognjište možemo preobratiti u roštilj, te tako na njemu pripremati ukusne obroke. Na većem i atraktivnijem ognjištu veći je i plamen, no za to trebamo više prostora u vrtu.

AK47DESIGN – Vatra u vrtu pruža nezaboravan osjećaj

 

 

VRTNA RASVJETA

 

Vrtne lampe i svjetiljke prilikom večernjeg boravka u vrtu doprinose ugodnijoj atmosferi. Osvjetljenje prikazuje naš vrt na posve drugačiji način. S lampama osvjetljavamo puteve i šetnice, prostor u kojem se najduže zadržavamo i družimo, dijelove kuće, stabla i ostale zanimljivosti u vrtu koje se poigravaju sjenama svijetla te tako pojačavaju dojam. Svjetlost nas povezuje i privlači svačiju pozornost.

ROYAL BOTANIA – Igra svijetla i sjene u vrtu

 

 

VRTNI TUŠEVI

 

Ako imamo vrt s bazenom ili pak živimo uz more, vrtni tuš nepogrješiv je izbor. Osvježenje na ljetnoj vrućini nakon aktivnosti ili sporta u vrtu svakome će dobro doći. Ukoliko je postavljen na odgovarajuće mjesto, tuš može biti vrlo jednostavna investicija. Za privremeno rješenje može se priključiti na cijev za vodu, a za redovitu upotrebu može se ugraditi i onaj otporniji samostojeće konstrukcije.

INOXSTYLE – Vanjski tuševi vrhunskog dizajna i neupitne kvalitete