VRTNE STOLICE “P.D. STUDIO”

Vrtne stolice imaju najveći utjecaj na udobnost kada provodite svoje vrijeme s obitelji ili prijateljima dok uživate u obrocima na vanjskoj terasi ili u vrtu. Vrtne stolice zajedno s odabranim vrtnim stolom čine vrtni set gdje ćemo provoditi zajedničke trenutke, stvarati, igrati se s djecom, a po potrebi i raditi.

SUVREMENE VRTNE STOLICE OD TIKOVINE

Od tikovine se stoljećima tradicionalno izrađivao najkvalitetniji vrtni namještaj. Najnovije tehnologije obrade omogućuju dizajnerima da dizajniraju potpuno ergonomski dizajnirane moderne vrtne stolice koje sve više dobivaju nove meke linije i sofisticirane detalje. Mnogo veća sloboda u dizajnu omogućuje nove dimenzije kreativnosti. Tikovina je i dalje najvrjednije i najkorištenije drvo i njegova se svojstva sve više cijene.

VRTNE STOLICE U KOMBINACIJI DRVA I PLETIVA

Uz moderne vrtne stolice, dizajneri su imali puno slobode u pronalaženju najboljih rješenja kombiniranjem tikovine i pletenine. Moderna pletenina izrađena je od niza trajnih sintetičkih sastojaka poput polietilena, polipropilena ili olefinskih vlakana. Svi ovi sintetički materijali zaštićeni su od negativnih učinaka ultraljubičastih zraka posebnim dodatnim sastojcima koji inače imaju najštetniji učinak na sintetičke materijale.

VRTNE STOLICE U KOMBINACIJI DRVA I MODERNIH MATERIJALA

Luksuzne vrtne stolice izrađuju se od kombinacija tikovine i modernih materijala. Najčešća je izvedba vrtne stolice s drvenim okvirom i sintetičkom tkaninom. Za sjedalo i naslon stolice koristi se tkanina u obliku mreže ili gušće tkanog materijala. Mreža je ugodna za sjedenje takvoj stolici te nam pritom jastuk čak i nije potreban za pravu udobnost. 

VRTNE STOLICE S METALNIM OKVIROM I PLETIVOM

Vrtne stolice s metalnim okvirom i prućem predstavljaju veliku kategoriju stolica. Inovativna rješenja kreirana od renomiranih marki poput DEDON-a prebrzo su pronašla imitatore s jeftinim i nekvalitetnim rješenjima. Zato se ova kategorija stolica razvija najbrže. Dobre marke svake godine predstavljaju nova inovativne pletiva i zanimljiva rješenja.

VRTNI STOLICE S METALNIM OKVIROM I OSTALIM MATERIJALIMA

Karakteristika luksuznih, tzv. režiserskih stolica s metalnim okvirom uglavnom je njihova snaga. Dobro izrađene metalne stolice neosjetljive su na opterećenja. To je posebno važno kod sklopivih stolica.

VISOKE I BARSKE VRTNE STOLICE

Posebnu kategoriju stolica predstavljaju visoke blagovaonice i barske stolice koje su prilagođene visini visokih blagovaonskih i barskih stolova. Takva visina stolica i stolova omogućuje opušteniji i zabavniji način korištenja. Prvi su se put pojavili na američkom tržištu, ali u posljednje vrijeme brzo osvajaju europske terase i vrtove.

„MIX AND MATCH“ KONCEPT USKLAĐENOSTI STOLICA I STOLOVA

„Mix and match“ koncept dizajna vrtnih stolica predstavlja novi način dizajniranja luksuznog vrtnog namještaja. Svaki proizvođač u svom programu ima sve više različitih kolekcija vrtnog namještaja koji kombinira sve pojedinačne proizvode za vanjski namještaj: od vrtnog namještaja, vrtnih kauča, vrtnih ležaljki i vanjskih kreveta.