LUXURY STAYCATION – LUKSUZNI ODMOR KOD KUĆE?

luxury-staycation_kuca-za-odmor-vikendica_pdstudio

LUXURY STAYCATION već je neko vrijeme trend boravka i odmora kod kuće, u vlastitom vrtu. Iznenađeni? Zašto putovati, provoditi puno vremena u automobilu, zračnim lukama i avionima? Isplati li se potencijalni stres povezan s time, a također i s pripremama za put. To izbjegavamo ako svoj dom i vrt opremimo na način da nam bude ugodno i da smo uvijek iznova uzbuđeni zbog odmora kod kuće.

Luxury staycation možete shvatiti kao način da provedete duži odmor ili samo kratke vikende i praznike kod kuće ili na vlastitom mjestu za odmor. Iz tog razloga, opremljujemo svoj dom ili kuću za odmor na takav način da ćemo se tamo osjećati toliko dobro da jedva čekamo tamo iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

luxury-staycation_vrijeme-za-bliznje_pdstudio

Prostor i vrijeme koje posvećujemo svojim bližnjima

Luxury staycation daje nam puno više – vlastiti dom s vrtom i okućnicom uređenom na takav način da zaista uživamo…da zaboravimo na sve radne obaveze i napunimo se energijom. U tome bi svi trebali uživati, roditelji i djeca, čak i naši prijatelji, ako praznike provodimo s njima.

Uzbuđenje u iščekivanju odmora kod kuće.

Kvalitetan dizajn našeg doma ili kuće za odmor nudi nam svu potrebnu udobnost koju želimo tijekom praznika. Za vrijeme praznika kod kuće radit ćemo ono što nas opušta i veseli. Zamislimo sve aktivnosti koje nas čine sretnima i uredimo si prostor tako da si to i ostvarimo.

luxury-staycation_dorucak-na-terasi_pdstudio

Doručak na terasi

Onim danima kad za to imamo mogućnost, uzmemo si vremena za osobne potrebe i aktivnosti, što rado zaključujemo ugodnim doručkom na terasi s partnerom ili s obitelji. Djeca su jako sretna ako im tijekom praznika posvetimo puno više pažnje nego što to možemo u normalnim radnim danima, kada su naše misli opterećene radnim obvezama.

luxury-staycation_zabava-uz-bazenu_pdstudio

Zabava uz bazen

Ako imamo bazen u vrtu ili u dvorištu, to može biti najčešće korišten prostor za boravak i središte zabavnih događanja tijekom dana. Naravno, postoji puno opcija kako bismo prostor oko njega učinili jednostavnim za korištenje. Udobni vrtni kreveti ili ležaljke omogućit će nam da se u potpunosti opustimo na suncu ili u hladu ispod suncobrana, da se zabavimo s djecom i još mnogo toga.

luxury-staycation_lezaljka-ljuljacka_pdstudio

Luksuzni odmor na ležaljci za ljuljanje WAVE

U vrtu ili u dvorištu možemo kreirati ugodan i intimnan prostor s udobnom vrtnom ležaljkom, ljuljačkom ili visećom mrežom, gdje ćemo u miru razmišljati, čitati knjigu ili razgovarati i igrati se s djecom. Takav kutak za odmor privlačan je svima.

luxury-staycation_table-talk_pdstudio

»Table talk« na balkonu

Tijekom »staycation« odmora, uvijek ćemo imati dovoljno vremena za »table talk« s djecom, kad ćemo u miru uživati na vlastitom vrtnom namještaju nakon ugodnog ručka. U opuštenoj atmosferi prenijet ćemo svoja životna iskustva i znanje svojoj djeci. S obzirom na izazove modernog doba, to bi im zasigurno moglo koristiti.

Pritom ćemo uvijek moći pronaći dovoljno vremena za sebe tijekom dana. Možda ćemo nakon dugo vremena ponovno stići pročitati neku zanimljivu knjigu.

luxury-staycation_sam-sa-sobom_pdstudio

Sam sa sobom

Staycation večeri mogu biti posebno zanimljive ako zapalimo vatru u vrtu. Svi se volimo okupljati oko vatre kraj kamina jer nas privlači živom svjetlošću, toplinom i čarobnim bojama. Djeci će uvijek biti zanimljivo zapaliti vatru, pripremiti drva za ogrjev, gledati ih kako izgaraju i mijenjaju se u sasvim drugo stanje. Također će naučiti pravilno postupati s vatrom i paziti na sigurnost prilikom gorenja. To će za njih biti nezaboravna večer.

luxury-staycation_vecer-uz-vatru_pdstudio

Priprema za večer uz vatru

Tijekom odmora kod kuće definitivno se nismo ograničili na provođenje cijelog dana kod kuće i u svom vrtu. Tome možemo dodati posjete zanimljivim mjestima u kućnom okruženju, sportske i zabavne aktivnosti koje našoj djeci mogu donijeti zanimljiva iskustva. Možemo si priuštiti ribolov i plovidbu na moru, istraživanje šume, branje voća ili ljekovitog bilja, učenje taktika opstanka u prirodi i slično. Ako znamo biti kreativni, možemo pronaći puno načina za upoznavanje svoje okoline.

Navečer smo, naravno, opet kod kuće. Ako imamo ugodan dan, imat ćemo još ugodniju večer kada si možemo priuštiti spavanje u svom najboljem krevetu. Ako imamo krevet koji nam omogućuje dobar san, nijedan ga drugi krevet ne može zamijeniti. Sutradan, odmorni, započet ćemo novi dan za uživanje.

Odmor kod kuće može biti pravo luksuzno iskustvo.

Međutim, ne zaboravimo da se tijekom odmora kod kuće u potpunosti odspajamo od posla i ostalih obaveza. Za nas je ovo pravi odmor, a ne uobičajeni boravak kod kuće. Držimo se pravila da smo za poslovna pitanja i druge obveze nedostupni kao da, primjerice, svoj odmor provodimo istražujući Antelope Canyon u Arizoni.

Antelope Canyon, Arizona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *