VRTNO LOŽIŠTE – ZAGRIJTE SE TIJEKOM HLADNIH DANA

Mjesto za druženje uz ložište Fire Bowl

Vrtno ložište omogućuje nam loženje vatre na vrtu. Vatra je oduvijek privlačila čovjeka svojim živim svjetlom i toplinom. Otkad smo shvatili kako je možemo koristiti, vatra igra važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Vatra obasjava, nadahnjuje, okuplja i povezuje sve oko sebe. Može aktivirati sva naša osjetila, oživjeti prostor i ispuniti ga svjetlom te toplinom.

Vrtno ložište i vatra na njemu zimi nas griju i stvaraju ugodnu atmosferu

Vrtno ložište s vatrom najaktivniji je element vanjskog prostora. S vatrom stvara ugodno opuštenu atmosferu i uz njega se uvijek volimo družiti. A ako prostor oko vrtnog ložišta opremimo još udobnim sjedalima i vrtnim namještajem, postat će idealno mjesto za prijem gostiju. Svaki put kad naložimo vatru u njemu, vrtno ložište postaje centar zbivanja na vrtu. 

Vatru je ljudima donio Prometej kada ju je ukrao s Olimpa od Zeusa 

Posebno ugodnu atmosferu prilikom boravka na vrtu stvara samo vrtno ložište koje ložimo drvima. A upravo drvo čini vatru na vrtu ugodnom za čovjeka. Stoga nam je potrebno otvoreno vrtno ložište primjerene veličine u kojem ćemo ložiti vatru na drva. Takav ugođaj ne možemo nikad stvoriti drugim vrstama ložišta ili kamina, na primjer na plin ili etanol.

Najugodniju atmosferu na vrtu stvorit ćemo loženjem drva u vrtnom ognjištu

Vrtno ložište postavlja se na prikladnom mjestu na vrtu ili terasi samo ako imamo posebno pripremljeno mjesto za ložište. Elegantno vrtno ložište omogućit će nam da u njemu uvijek uživamo provodeći vrijeme vani, čak i u hladnijim večerima i danima. Čak i zimi. Možemo se barem malo nadahnuti Skandinavcima, koji znaju uživati ​​na otvorenom tijekom cijele godine i po svakom vremenu. 

 

VRTNO ĆE LOŽIŠTE VATROM MILOVATI SVE VAŠA OSJETILA

Priprema triješća i drva za ložište također je ugodan posao. Kontakt s prirodnim materijalima smiruje nas i stvara ugodan ugođaj i prije nego što naložimo vatru. U tome nam uvijek rado pomognu i djeca, koja su pritom puna očekivanja. Kad sve stavimo na ložište i naložimo vatru, s uzbuđenjem pratimo kako će se vatra rasplamsati i formirati.

Opušteni ugođaj uz vatru na vrtu povezuje ljude

Uz ložište nam pogled neprestano bježi prema vatri, promatramo promjenjive oblike plamena, iskre i dim koji se dižu u zrak. Vatra je svakoga trenutka drugačija, mijenja joj se boja, oblik i veličina plamena, mijenja se goruće drvo, a mi uvijek uživamo dok je promatramo. Slušamo nostalgično pucketanje drva, smiruje nas ugodan miris zapaljenog drva. 

Ložište s vatrom stvara raskošan romantičan ugođaj. 

Uz vatru osjećamo ugodnu toplinu, a njezin se intenzitet može prilagoditi približavanjem vatri ili udaljavanjem od nje. Uvijek se možemo smjestiti na način koji nam je najudobniji i najugodniji. Vatra se može koristiti i za pripremu hrane ako ložište s jednostavnim dodatnim elementima pretvorimo u prikladan vrtni roštilj ili upotrijebimo prikladnu posudu za kuhanje. Na žeravici možemo ispeći krumpir, kukuruz, kestene ili meso i povrće na žaru koji će imati potpuno jedinstveni okus.

Moderno dizajnirano vrtno ložište Zero

Druženje uz vrtno ložište, osim fizičkog, stvara i mnoge druge osjećaje psihičke prirode. Ugodna atmosfera stvara se sama od sebe. S modernim i dobro dizajniranim vrtnim ložištem ispunit ćemo i svoje potrebe za udobnošću tijekom boravka na otvorenom.

ZAISKRITE SJEĆANJA IZ VRTA

Vrtno ložište predstavlja idealnu priliku da svoju djecu naučimo koristiti vatru i kako se njome pravilno rukuje. U tome će rado sudjelovati od samog početka. I neizmjerno uživati. Naučit će kako ložiti vatru i održavati je pod kontrolom. Saznat će kakvo mora biti drvo za ogrjev, kako ga staviti u vatru, kako se brinuti o sigurnosti.

Djeca nikada neće zaboraviti svoje znanje o loženju vatre i uvijek će se rado prisjećati provođenja ugodnih trenutaka kod kuće kraj ložišta u vrtu.

Vrtna ložišta vraćaju se u naše vrtove, a s njima i vatra

Naučimo djecu da se koriste vatrom – to će im zauvijek ostati u sjećanju

POŠTUJTE VATRU I VODITE RAČUNA O SIGURNOSTI

Bez obzira na način upotrebe, vatra uvijek zaslužuje poštovanje. Njome moramo rukovati oprezno, osobito kod kuće. Stoga se prilikom korištenja vrtnog ložišta dobro pridržavati određenih pravila i uzeti u obzir sve vanjske okolnosti. 

  • Postavljanje– postavite vrtno ložište na odgovarajuću podlogu kako bi bilo dovoljno udaljeno od zgrada, stabala i drugih elemenata vrta koje vatra i njezina blizina mogu oštetiti;
  • Udaljenost– pobrinite se da je vaš vrtni namještaj dovoljno udaljen od vatre;
  • Vremenski uvjeti – razmotrite vremenske uvjete i prema tome prilagodite veličinu vatre;
  • Nadzor vatre– vatra na vrtu treba biti stalno pod nadzorom kako biste mogli brzo djelovati u nepredviđenim okolnostima;
  • Završetak– kad završite s loženjem vatre, uvijek do kraja ugasite vatru i žar,
  • Djeca– s djecom budite posebno oprezni u blizini vrtnog ložišta, naučite ih pravilima rukovanja vatrom.

Vrtna ložišta Fire bowl dolaze u dvije veličine, promjera od 90 cm ili 145 cm

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *