VANJSKO LOŽIŠTE – IZBOR NAJBOLJIH LOŽIŠTA

Vanjsko ognjiste Zero.

Kad vanjsko ložište postavite na prikladno mjesto u vrtu, ono postaje središnji dio vašeg vanjskog prostora. Uz njega se možete opustiti i družiti u svako godišnje doba. Vatra vas privlači, a svojom toplinom, kretanjem plamena i zvukovima gorenja drva stvara ugodnu atmosferu te stvara savršen i opuštajući ambijent. Vanjsko ložište u vrtu djeluje i kao samostalna skulptura, što dodaje važnu estetsku vrijednost vašem vanjskom okruženju. 

Kad naložimo vatru, centar zbivanja seli se oko vanjskog ložišta

Za postavljanje vrtnog ložišta potreban vam je prikladan i dovoljno velik prostor. Moderno dizajnirana vrtna ložišta savršeno se uklapaju u vanjsko okruženje. Pomoću njih možete osmisliti središnji prostor svog vrta ili stvoriti potpuno novi i zanimljivi kutak za boravak.

Izbor modela modernih vanjskih ložišta je velik. Primjena plemenitih materijala i moderan dizajn karakteristični su za veća vanjska ložišta. S njima stvarate potpuno drugačiji prostor za druženje, koji je puno više od običnog mjesta za loženje vatre. Na njemu možete zapaliti i veću vatru i prisutnima pružiti drugačije iskustvo. 

Manja i jednostavna ložišta namijenjena su manjim vanjskim prostorima i terasama, od kojih se neka mogu ugraditi i u pod. Među njima su minimalistički dizajnirana i prijenosna ložišta. Većina ognjišta je okruglog, a manje kvadratnog oblika. Od ložišta se ističe viseće ložište na tronošcu. Većina vrtnih ložišta ima i dodatke pomoću kojih ga pretvaramo u prikladan roštilj. 

Sva ognjišta iz programa P.D. Studio namijenjena su loženju drva, a većina njih ima ugrađene i spremnike za skladištenje drva. Upravo loženje drva pruža nam autentični ugođaj uz vatru, što djeluje na sva naša osjetila. 

 

ODABERITE PRAVO VRTNO LOŽIŠTE ZA SVOJ VRT

Vanjsko ložište omogućuje vam da se opustite i uživate u vrtu čak i tijekom hladnih dana. Vatra vas grije, osvjetljava prostor i stvara ugodnu atmosferu. 

Prvo odaberite odgovarajuće mjesto u vrtu koje omogućuje sigurno loženje vatre i dovoljno je udaljeno od zapaljivih predmeta i stvari. Vanjsko ložište najbolje je postaviti na čvrstu podlogu. Prilikom odabira kamina za vaš prostor u vrtu ili na terasi, uzmite u obzir sljedeće čimbenike: veličinu, kvalitetu, trajnost, dizajn i način upotrebe. Funkcionalne značajke vanjskih ognjišta vrlo su slične, najveće razlike su uglavnom u tome koliko veliku vatru možete zapaliti. 

Prostor za druženje na terasi s udobnom vrtnom garniturom i ognjištem

Vrtna ognjišta P.D. Studio izrađena su od kvalitetnih i izdržljivih materijala. Za njihovu izradu koriste se najbolji materijali otporni na toplinu i vanjske uvjete. Najosjetljiviji dijelovi, komora za loženje i nosiva konstrukcija izrađeni su od nehrđajućeg čelika i vatrootpornog čelika, ostali dijelovi su izrađeni od kortenskog lima, aluminija, kamena, a i drva. Sve ove mogućnosti kombiniranja materijala omogućuju vam da definitivno pronađete pravo ognjište za svoj vrt.

ELEGANTNO VANJSKO OGNJIŠTE FIRE BOWL

Vrtno ognjište Fire Bowl nisko je okruglo vanjsko ognjište izrađeno od debelog vatrostalnog čeličnog lima obojenog crnom bojom. Sklopljeni rub ognjišta sprječava padanje žeravice ili gorućeg drva po podu. Elegantan oblik ognjišta omogućuje da ga postavimo na prestižne vrtove i terase pored odabranog vanjskog namještaja. Na raspolaganju su dvije veličine ognjišta, promjera od 90 ili 135 cm. Na većem ognjištu možete bez problema zapaliti veću vatru i koristiti veća drva za ogrjev.

Elegancija i funkcionalnost glavne su značajke vanjskog ognjišta Fire Bowl

KULTNO VRTNO OGNJIŠTE ZERO

Vanjsko ognjište ZERO moderno je i izuzetno lijepo dizajnirano ognjište namijenjeno provođenju posebnih trenutaka u vrtu. Svojim dizajnom i elegancijom, koje dopunjuje gorenje drva, pruža toplinu i udobnost. A na taj način poziva sve prisutne da se okupe oko njega. Vanjsko ognjište Zero proizvođača Ak47 Design jedno je od rijetkih koje možete ložiti čak i u ograničenijim vrtovima i terasama.

Vrtno ognjište sastoji se od metalnog središnjeg dijela – prostora za vatru i užeg ili šireg oboda kamina, koji može biti izrađen od različitih materijala, metala, kamena ili drva. Širok obod ognjišta omogućuje vam sjedenje uz vatru i prikladan je za pripremu hrane s roštilja. Zabavno i ugodno druženje na više načina. Na raspolaganju su četiri veličine ognjišta, promjera od 120, 150, 200 i 300 cm.

Zimska idila uz ognjište Zero i večernju vatru na terasi

Vrtno ognjište Zero nije samo ognjište, već i spremište za drva. Za metalno ognjište Zero karakteristične su dvije paralelne ploče, koje tvore spremište za drva, a istovremeno služe kao prostor za odlaganje. Na gornjoj ploči možete i sjediti tijekom pečenja na roštilju. Vrtno ognjište Zero svojim će dizajnom obogatiti vaš vanjski prostor i predstaviti zanimljiv element vašeg vrta.

EKSKLUZIVNO VANJSKO OGNJIŠTE ERCOLE

Uz primjenu dvaju različitih materijala, dizajn vanjskog ognjišta Ercole posebno je zanimljiv. Čelična konstrukcija nadograđena je mramornom pločom, koja ognjištu uz moderan dizajn daje jedinstveni šarm i ekskluzivnost. Vrtno ognjište Ercole na raspolaganju je u više dimenzija, promjera od 120, 150 i 250 cm.

Vrtno ognjište Ercole s pločom od smeđeg mramora “rain forest” jedna je od najekskluzivnijih verzija ognjišta.

Svako ognjište Ercole u potpunosti je jedinstveno zbog raznolikosti korištenog kamena. Struktura svake ploče je različita. Ognjište je pravo remek-djelo dizajnera. To se posebno odnosi na mramor “rain forest” koji potječe iz Indije, što svrstava ognjište Ercole među najekskluzivnije proizvode za vrtnu upotrebu.  Izuzetnu verziju vrtnog ognjišta Ercole predstavlja i verzija s pločom od pješčenjaka u boji tikovine. Ploča se nikada ne pregrijava tijekom loženja. 

Ispod gornje ploče ognjišta nalazi se i spremište za drva. Jednostavnija verzija ognjišta ima ploču od betona u tri različite boje umjesto mramorne ploče.

LUKSUZNO OGNJIŠTE RONDO

Vanjsko ognjište Rondo namijenjeno je svima onima koji žele imati što prirodniji izgled ognjišta. Rondo je moderno dizajnirano ognjište koje obogaćuje izgled svakog vrta. Izrađeno je od talijanskog mramora “santafiora trahit”, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Ekskluzivno kameno vrtno ognjište Rondo luksuznog dizajna s najprirodnijim izgledom

Osnovna konstrukcija ovog luksuznog vrtnog ognjišta, koje izrađuje Ak47 Design, sastoji se od nehrđajućeg čelika i kortena, kao i središnjeg dijela za loženje vatre. Ognjište je opremljeno rešetkom za roštilj i pločom koja prekriva ložište kada se ne koristi.

VANJSKO OGNJIŠTE ZEN

Vanjsko ognjište Zen sastoji se od dva osnovna dijela, središnje komore za loženje i vanjskog obruča od kortenskog lima. Prazan međuprostor ispunjen je proizvoljno odabranim kamenom ili pijeskom. Možete odabrati sitni pijesak, šljunak različite granulacije ili oprano riječno kamenje.

Vanjsko ognjište Zen s riječnim kamenjem

Ognjište Zen proizvođača Ak47 Design također se može ugraditi u pod terase. Središnju komoru za loženje možete postaviti u sredinu vanjskog obruča, a možete je i malo pomaknuti kako biste dobili asimetričan oblik ognjišta. Kad ga ne ne koristite, ognjište je prekriveno pločom koja sprječava širenje pepela iz komore za loženje i štiti ga od kiše. Ognjište može biti opremljeno i rešetkom za roštilj. Vanjski promjer vrtnog ognjišta Zen iznosi 180 cm.

OGNJIŠTE ARTU S DAHOM ANTIKE

Vrtno ognjište Artu izuzetno je vanjsko ognjište pri kojem je Ak47 Design koristio antikni stil izrade ognjišta. U ognjište je ugrađena kestenovina od koje je izrađena gornja ploča ognjišta. Drvo daje ognjištu jedinstveni dojam topline i izuzetno je ugodno na dodir. Dok ložite vatru, na njemu možete jednostavno sjediti.

Antikni način obrade kestenovine daje vrtnom ognjištu Artu posebno luksuzan karakter

Jednostavan i moderan dizajn ognjišta omogućuje vam da ga koristite u svakom dovoljno velikom vrtu. Vrtno ognjište Artu ima promjer od 300 cm i treba mu više prostora da se izrazi u svoj svojoj estetskoj veličini. Osnovna konstrukcija ognjišta izrađena je od nehrđajućeg čelika i kortena.

Moderno vanjsko ognjište Artu također je idealno za ugradnju u vrtove i  na terase objekata HoReCa, poput hotela, restorana, golf terena i slično.

KVADRATNO VANJSKO OGNJIŠTE TOAST

Vanjsko ognjište Toast manje je ognjište kvadratnog oblika. Budući da je manje veličine, pogodno je za manje terase i vrtove s ograničenim prostorom.

Kvadratno ognjište Toast za manje vanjske prostore i vrtove

Ak47 Design napravio je vrtno ognjište Toast na sličan način kao i druga ognjišta, sa spremnikom za drva. Gornja ploča ognjišta, dimenzija 125 x 125 cm, izrađena je od kortena i izolirana je od samog ognjišta kako se ne bi pregrijavala prilikom loženja vatre. Vanjsko ognjište Toast također ima ugrađeno zaštitno staklo, koje dodatno ograničava komoru za loženje i smanjuje utjecaj vjetra pri loženju vatre.

MINIMALISTIČKO VRTNO OGNJIŠTE DADO

Minimalističko vrtno ognjište Dado maleno je, ali vrlo upotrebljivo ognjište. Namijenjeno je upotrebi u malim vrtovima i terasama. Dostupno je u dvije verzije, u okruglom i kvadratnom obliku, a izrađeno je od kortena ili bijelo obojenog čelika. 

Manje vrtno ognjište Dado pogodno je za svaki manji prostor u vrtu ili na terasi

Komora za loženje vrtnog ognjišta Dado posebno je izolirana od vanjskog oboda, tako da se ne pregrijava i toplina ne prenosi prema van. Pomoću rešetke / mrežice za pečenje uvijek ga možete pretvoriti u prikladan roštilj.

PRIJENOSNO OGNJIŠTE DISCOLO

Vrtno ognjište Discolo lakše je prijenosno ognjište koje možete ponijeti sa sobom na putovanje i koristiti ga gdje god želite. Lagan, ali moderan dizajn ognjišta omogućuje vam brzo sastavljanje i postavljanje na željeno mjesto. Jednostavno dizajnirana podloga podiže ognjište od poda na odgovarajuću visinu za loženje i korištenje ognjišta kao roštilja.

Jednostavan dizajn ognjišta omogućuje brzu ugradnju na željeno mjesto

Vrtno ognjište Discolo promjera je od 120 cm i dovoljno veliko da možete naložiti i malo veću vatru. Ognjište je izrađeno od oksidiranog lima i otporno je na vanjske vremenske uvjete.

JEDNOSTAVNO OGNJIŠTE HOLE

Vanjsko ognjište Hole moderno je jednostavno ognjište u obliku diska koje se može postaviti izravno na pod, bez obzira na to od kojeg je materijala. Promjer ognjišta iznosi 136 cm i dovoljno je velik za loženje i većih komada drva.

Vanjsko ognjište Hole ugrađeno u pod

Vrtno ognjište Hole također je idealan model ognjišta za ugradnju u pod. Kad ga ne koristite, pokrijte ga odgovarajućom pločom i njime poravnajte pod terase. Ploča je prohodna i ne ometa kretanje po terasi. Ognjište je u potpunosti izrađeno od oksidiranog kortenskog lima.

VISEĆE OGNJIŠTE TREPEE

Ak47 Design namijenio je vanjsko ognjište Tripee svima onima kojima je potrebno prijenosno ognjište. Ognjište Tepee može se jednostavno sklopiti i prenijeti na bilo koje mjesto u vrtu ili ponijeti sa sobom na putovanje. 

Ognjište TREPEE svojim karakterističnim oblikom ističe se među odabranim vrtnim ognjištima

Vanjsko ognjište Trepee možete brzo pretvoriti u roštilj i na njemu pripremiti ukusnu hranu. Upotreba ovog ognjišta jednostavna je i zabavna.

POSTAVLJANJE OGNJIŠTA NA PROSTOR U VRTU 

Za postavljanje vrtnog ognjišta na vrt ili terasu potreban vam je prikladno pripremljen prostor. Vanjsko ognjište najbolje je postaviti na stalno mjesto i na čvrstu ili pješčanu podlogu. Neka ognjišta mogu se ugraditi i u pod. Na travnatu površinu možete postaviti prijenosno ognjište s višim položajem, koje prema dolje zrači manje topline i ne oštećuje travu. 

Kako bi vam druženje uz ognjište bilo što ugodnije, ne zaboravite na udobne sofe i naslonjače koje treba postaviti na primjereno udaljeno mjesto. Vatra će vas maziti toplinom, a vi ćete uživati ​​u pogledu na igru ​​prirode koja stvara blistavi, brzo mijenjajući ambijent pred vama.

Vanjsko ognjište postavlja se na posebno pripremljenom mjestu na terasi

DOBAR SAVJET PRIJE ODABIRA OGNJIŠTA

Ako vam je potrebna pomoć pri odabiru ognjišta za vaš vanjski prostor, rado ćemo vam pomoći. Naš stručnjak za ognjišta objasnit će vam sve detalje o korištenju ognjišta i rukovanju njima, sve o načinu ugradnje ili postavljanja i isporuke.

Posjetite nas i rado ćemo vam pomoći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *